Vacature dirigent klarinetensemble Lignum

Lignum zoekt per januari 2013 een dirigent die onze muzikaliteit, ons samenspel weet aan te boren en te verrijken; die zelf ideeën heeft over uitdagend en afwisselend repertoire, openstaat voor vernieuwing en een boegbeeld wil en kan zijn naar buiten. Het hebben van didactische vaardigheden en kunnen inspireren is voor ons belangrijker dan ervaring als uitvoerend klarinettist.

Verder vinden we de volgende beschikbaarheid belangrijk: repetitie op maandagavond; ten minste 1 eigen jaarconcert; een jaarlijks studieweekend en om de paar jaar op concertreis (lang weekend).

Wij bieden: een enthousiast amateurgezelschap, met ambitie, variatie in kwaliteit en steeds op zoek naar uitdaging, waarbij muzikaliteit en plezier in samenspel belangrijk zijn.

Procedure

Je kan je schriftelijke sollicitatie—met vermelding van referenties—vóór 9 december richten aan: Klarinetensemble Lignum, p.a. secretaris Aldo Bouman, Da Costastraat 17, 2321 AJ Leiden, of via info@nulllignumleiden.nl.

Medio december wordt een keuze gemaakt uit de kandidaten voor een proefrepetitie; de proefrepetities zijn op 21 of 28 januari 2013. Een tweede proefrepetitie is eventueel mogelijk op 4 februari 2013.

Informatie bij Alexander van der Kuijl (voorzitter muziekcommissie) of Irene Baard (voorzitter Lignum) via info@nulllignumleiden.nl.

Over Lignum

Lignum is een Leids klarinetensemble en bestaat uit ongeveer 25 gedreven klarinettisten. De bezetting beslaat het gehele spectrum: van hoge es tot en met de contrabas. In 1990 is Lignum door toenmalige studenten opgericht. We hadden al snel een gevarieerd ledenbestand, maar studenten blijven een belangrijk deel uit maken. Op muzikaal gebied hebben we een pianoconcert van Mozart uitgevoerd met een soliste op vleugel, een concert voor trompet begeleid en een drummer uitgenodigd. Ook zoeken we samenwerking en -spel met andere klarinetensembles in binnen- en buitenland. Verbreden naar andere kunstdisciplines hebben we eerder vormgegeven door samenwerking met koren of schilders of met een architectuurlezing bij een concert. Voor meer informatie zie www.lignumleiden.nl.

NB: Op 24 november 2012 hebben we ons jaarconcert . Dit jaar staat onder het thema JONG!, onder andere Peter en de Wolf op het programma.