Nieuwe dirigent: Hendrik Jan Lindhout

Hendrik Jan Lindhout (foto: Laurens Lindhout Photography)
Hendrik Jan Lindhout (foto: Laurens Lindhout Photography)

Lignum heeft een nieuwe dirigent. Na een paar inspirerende weken met proefdirecties van verschillende dirigenten zal vanaf maandagavond 25 februari Lignum onder leiding staan van Hendrik-Jan Lindhout.

Hendrik Jan Lindhout studeerde trompet (UM) en Orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag bij Peter Masseurs en John Taber (trompet) en Louis Stotijn, Pierre Stoll, Lucas Vis en Ed Spanjaard (orkestdirectie) .

Hendrik Jan is vaste trompettist bij het ASKO Schönberg Ensemble, en is ruim 26 jaar 1e trompettist geweest van Holland Symfonia, voorheen Nederlands Ballet Orkest. Door bezuinigingen is zijn contract per 1 januari jongstleden beëindigd.

Hij dirigeerde projectmatig programma’s bij het ASKO Ensemble, met onder meer Angela Tunstall, Claron McFaddon, Barbara Hannigan, Gerrie de Vries en Gerard Bouhuis, als solisten, in Engeland, als in de Nederlandse grote concertzalen. Daarnaast speelde hij solo bij onder meer het Nationale Ballet (wereldpremière Laury Booth), Xenakis Ensemble (wereldpremière speciaal voor hem geschreven werk van Peter Jan Wagemans). Ook speelde hij met diverse organisten, zoals Hans van Nieuwkoop, Gerrie Meijers en Jaco van Leeuwen. Tevens maakte hij diverse opnamen met het ASKO Ensemble, met onder meer ook een Duo voor 2 trompetten van Theo Verbey, samen met Peter Masseurs.

We hebben heel veel zin om met elkaar aan de slag te gaan. We streven ernaar om voor de zomervakantie een concert te hebben waarbij ons publiek kan kennismaken met Hendrik Jan. Uiteraard is iedereen ook welkom op ons jaarconcert in november.

Hendrik Jan tijdens zijn proefdirectie
Hendrik Jan tijdens zijn proefdirectie