Twee zonnige concerten

Donderdag 9 mei

Concert polderdag
Concert polderdag

Een zonnige dag waarop het hard waaide, een echte Hollandse hemelvaartsdag. Ook een dag waarop veel mensen de polder introkken, het was namelijk polderdag.

Veel boerderijen/kwekerijen openden de deuren en gaven uitleg. Op sommige plekken was kunst te zien en muziek hoorbaar. Zo ook op de ijsboerderij in Zoeterwoude. Een aantal leden van Lignum gaf daar het eerste openluchtconcert van 2013.

Beschut tussen 2 gebouwen was het qua temperatuur uit te houden. Gelukkig hadden we wasknijpers mee! Het zonnetje scheen, dus de toeschouwers luisterden onder het genot van een ijsje. Het was een gezellige middag!

Zondag 19 mei

Zomerconcert Leidse Hout
Zomerconcert Leidse Hout

Op deze heerlijk zonnige eerste pinksterdag gaf Lignum haar eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent Hendrik Jan Lindhout.  Het beloofde dus een spannend concert te worden zowel voor dirigent als voor orkest.

Op het programma, typerend veelzijdig voor onze nieuwe dirigent, stonden als openingswerken serenades van Casella en Mozart. Hierop volgenden de Siegfried Idyll van Wagner en Adios Nonino van Piazolla. De dag werd afgesloten met een oude bekende, de gezellige draaiorgel suite van Coen Wolfgram, Pierement.

De gezellige sfeer en de uitstekende organisatie door de Vrienden van het Leidse Hout, maakten dat een een goede dag was!