Jaarconcert lignum: zaterdag 28 november

Jaarconcert 2009
Affiche voor het jaarconcert 2009 (klik op afbeelding voor grotere versie)

Zaterdag 28 november 2009, 20.00 uur in de Evangelisch Lutherse kerk, Hooglandse Kerkgracht 28 te Leiden.

Hieronder volgt het persbericht over dit concert:

Graag verwelkomen we u op dit bijzondere jaarconcert en nemen we u onder de immer bezielende leiding van Gerbert Groot Landeweer mee langs een afwisselend programma vol beweging.

Programma

We hebben vanavond net als vorig jaar een PREMIERE. Dit jaar heeft de Nederlandse componist Hans Tolhuijs een bijzonder stuk voor ons geschreven: “Wervelingen”. Hierin komt de klank van de klarinet van hoge es tot lage contrabas goed tot uiting en wordt met subtiele ritmes de beweging ingezet.

Meer beweeglijkheid hoort u in Tanijetz (Sossai), in de Suite Gothique (Boëlmann) en Antiche Danze et Arie (Respighi). In Canterbury Choral (Van der Roost) staat de klankkleur weer meer centraal en kunt u wegdromen bij de mooie melodieën. In de bekende Wilhelm Tell Ouverture (Rossini) zit u vervolgens (net als wij) op het puntje van uw stoel. Met Preludium and Canzona (Heim) laten we één van onze favoriete stukken van 10 jaar geleden horen. Dit als opmaat naar ons 20-jarig bestaan in 2010.

Het Ensemble

Lignum is een Leids Klarinet Ensemble dat bestaat uit Leidse studenten, promovendi, oud-studenten en klarinetspelers uit Leiden en omgeving. De bezetting bestaat uit 1 es-, 15 bes-, 2 alt-, 3 bas- en 1 contrabas klarinet. Ieder jaar zoeken we een nieuwe uitdaging voor ons jaarconcert. En ook daarbuiten zijn we actief in het verbreden van onze muzikaliteit. Afgelopen jaar hebben we een tegenbezoek gebracht aan  l’Ensemble de Clarinettes de Toulouse. Ook binnen Leiden laten we van ons horen en zoeken we samenwerking. Onze bijdrage op de open dag van het Concertgebouw Leiden is door het publiek gewaardeerd en leverde een positieve recensie op in het Leidsch Dagblad.

Volgend jaar bestaat Lignum 20 jaar. We zijn nu al met de voorbereidingen begonnen voor een interessant muzikaal jaar. Wilt u op de hoogte blijven of heeft u suggesties, mail ons dan via het contactformulier of houd de website in de gaten.

Kaartverkoop

Per e-mail (klik hier), of op 28 november aan de zaal vanaf 19.30 uur. Kaarten: € 10,-; studenten €5,- (incl. koffie of thee).