Kerstnachtdiensten in de Pieterskerk

Lignum zal dit jaar haar medewerking verlenen aan de Kerstnachtdiensten in de Pieterskerk. In 2007 heeft Lignum hier ook al eens opgetreden. Wij zullen met een speciaal voor deze Kerstnachtdienst samengesteld dubbelkwintet de volgende stukken ten gehore brengen:

 • ‘Canterbury Chorale’ van Jan van der Roost
 • ‘Vaoren’ van Edvard Grieg
 • ‘Christmas Carols’
 • ‘Armenian Song’ van Aram Khachaturian
Impressie van de kerstnachtdienst in de Pieterskerk in 2008, opgeluisterd door mannenkoor Vox Humana.
Impressie van de kerstnachtdienst in de Pieterskerk in 2008, opgeluisterd door mannenkoor Vox Humana.


Voorganger is de bekende Leidse predikant Ad Alblas. Hij is verbonden aan de Leidse Binnenstadsgemeente van de PKN. Het thema van zijn kerstoverdenking is: DE REDDENDE ENGEL.

De sopraan Pia Schütz zal ook haar medewerking aan deze dienst verlenen. Zij is een graag geziene gast bij concerten, kerkdiensten en o.a. treedt zij ook op in het populaire televisieprogramma ‘Nederland Zingt’. Pia beheerst een breed repertoire, naast geestelijke liederen, sopraanaria’s uit de bekende oratoria,  passionen en opera’s maakt ze ook uitstapjes naar gospel en lichte muziek.

De samenzang zal worden begeleid door orgel en tweestemmige trompet. Theo Visser zal het imposante en pas gerestaureerde van Hagerbeerorgel bespelen. Birgitte van Es en Marije Koopmans begeleiden de samenzang tweestemmig op de trompet.

Er zijn twee kerstnachtdiensten, voorafgegaan door een kinderdienst waar Lignum niet bij aanwezig is:

 1. Kinderkerstfeest
  Het Kerstverhaal wordt verteld door dominee Ad Alblas en wordt door de kinderen voor in de kerk gespeeld. Bij dit kinderkerstfeest zal de bekende Leidse zanger/gitarist ‘Case’ samen met de kinderen kerstliederen zingen. Daarbij begeleidt hij zichzelf op de gitaar. Het orgel wordt bespeeld door Joop Brons. Vanuit de kinderen zijn (opnieuw) te horen: Robin Korte op zijn leuke orgeltje en Sammy-Jo die zo fantastisch zingt.
  De aanvang is 18.30 uur en de toegang is gratis.
 2. Eerste Kerstnachtdienst
  De aanvang van deze dienst is 20.30 uur, de toegang is gratis. Naar verwachting is deze dienst om 22.00 uur afgelopen. Een kwartier voorafgaand aan de dienst worden Kerstliederen gezongen en zal het dubbelkwintet van Lignum spelen.
 3. Tweede Kerstnachtdienst
  De aanvang van deze dienst is 22.30 uur, de toegang is gratis. Deze dienst is identiek aan de eerste dienst en ook bij deze dienst worden voorafgaand Kerstliederen gezongen en musiceert het dubbelkwintet .
  Vanwege de grote toeloop op de tweede Kerstnachtdienst is een toegangskaart noodzakelijk, de toegang is vanaf het Pieterskerkplein. Toegangskaarten zijn gratis beschikbaar. Deze kunnen vanaf 8 december worden afgehaald bij:
  VVV / Visitor Centre, Stationsweg 41
  Pieterskerk, ingang Kloksteeg 16
  Kapsalon Smittenaar, Hooigracht 102
  Bakkerij van Kempen, Kooilaan 19
  Ichtus boekhandel, Korevaarstraat.2 E
  Sloos Sport, Vijf Meiplein 49.

Zie ook:  www.kerstnachtdienst-pieterskerk.nl