Streep eronder

Datum: 27-05-2011 Tijd: 19.45
Locatie: Anton Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium, Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag

Op vrijdagavond 27 mei doet Hiske Overweg, één van onze leden, eindexamen klarinet (practicum musicae) op het conservatorium in Den Haag. Zij heeft daar de afgelopen vijf jaar les gehad van Ab Vos en zal dit afsluiten met een openbaar concert van ongeveer een half uur. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Hans Tolhuijs een stuk gecomponeerd voor Lignum, waarin Hiske de solopartij zal spelen. Het stuk is specifiek geschreven voor deze bezetting en de swingende ritmes en jazz-achtige akkoorden doen enigszins denken aan Wervelingen, een stuk dat Hans Tolhuijs eerder voor Lignum componeerde. Verder zal Lignum na afloop van het examen nog een kleine toegift verzorgen.