Jaarconcert 2012: JONG!

Jaarconcert 2012: JONG!, 24 november in het Leidse Volkshuis
Flyer jaarconcert 2012. Klik voor grotere versie.

Datum: 24 november 2012
Tijd:
20.15 uur (zaal open 19.45 uur)
Locatie:
BplusC locatie Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a, Leiden
Kaarten:
Via het contactformulier of aan de zaal Volwassenen 10 euro,
Studenten en jongeren tot 18 jaar
7.50 euro

Het jaarconcert van Lignum staat dit jaar in het teken van het thema “JONG!”. We brengen daarom het bekende sprookje “Peter en de wolf” van Prokofiev, in een bewerking voor klarinet-ensemble, en onder andere de “Children’s Symphony”.

Daarnaast spelen we het Adagietto uit de 5e symphonie van Mahler. Dit stuk is speciaal op verzoek van dirigent Gerbert Groot-Landeweer voor klarinetensemble en harp gearrangeerd, omdat hij dit jaar 10 jaar bij Lignum dirigeert. Het jaarconcert is dus de première van deze bewerking!

U kunt dit jaarconcert voor de laatste keer luisteren naar Lignum onder leiding van Gerbert Groot-Landeweer. Na 10 jaar gaat hij ons helaas verlaten. Goede reden om zijn laatste concert te bezoeken dus.